Låt bönor förändra ditt liv : kokboken 9789188429551

Ellesse QUINTA - T-shirt med print - anthracite

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Esprit SOLIST SLIM FIT - Skjorta - light blå

Esprit T-shirt med print - blå lavenderEsprit BIG - Piké - dark grönEsprit Collection Skjorta - dark blåEton Fluga - rosa/rot

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Falke FAMILY - Strumpor - dark brunFarah STEEN - Skjorta - oceanFarah WADE - Piké - vitSpringfield Sweatshirt - dark grönFunky Buddha Skjorta - maroonGANT BRUSHED OXFORD PLAID - Skjorta - mahogany rödGANT SHIELD - Luvtröja - lapis blåGAP SPRING OXFORD - Skjorta - grön

Tack ❤

Min tid är nu

GAP ARCH FLAG - Luvtröja - charcoal heather
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Guess DAVIS - Sweatshirt - true vitHomeboy THE BIGGER HOOD - Luvtröja - purpleHummel HMLGO - Sweatshirt - grå melange

HUGO EVORY - Kostymskjorta - light blåHUGO DONOS - Piké - vit

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 INDICODE JEANS FORT LAUDERDALE - Långärmad tröja - army

vidaXL Bäddset 4 delar 140x220/60x70 cm cirklar

Iro JASPER - T-shirt - bas - near vitJames Perse CREW - T-shirt - bas - tireJan Vanderstorm KEVEN - Parkas - dark blå

Joseph CREW PERFECT TEE - T-shirt - bas - rosa
1537437987500

J.LINDEBERG TROY CLEAN - Piké - navyJ.LINDEBERG DARIO - Piké - navyJOOP! PYXO SLIM FIT - Kostymskjorta - olivJOOP! Jeans ALFRED - Långärmad tröja - navyKARL LAGERFELD T-shirt med print - vitKings Will Dream FOLLMAR - T-shirt med print - gulKronstadt DEAN DIEGO - Skjorta - army melange120% Lino CAMICIA SLIM FIT - Skjorta - powder blå

Lacoste NORMAL FIT PH4012-00 - Piké - blå royalle coq sportif TENNIS TEE - T-shirt med print - sky captainLes Girls Les Boys STRIPE - Boxershorts - navyLiquor N Poker TARTAN BORG HOODY - Luvtröja - blå/orange

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

Lyle & Scott RINGER - Långärmad tröja - vitBurton Menswear London ZIG ZAG TEXTURE - Kostymskjorta - rosaMister Tee HUSTLER TAPE - T-shirt med print - vitMango BRASILIA - Kostymbyxor - blåMango EMERITOL - Skjorta - light blå

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Marc O'Polo WAFFLE LONGSLEEVE - Långärmad tröja - egg vitMinimum DELTA - T-shirt - bas - falgun röd melangeModern Native Skjorta - vit

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

Napapijri Piké - alhambra grönNew Look T-shirt med print - vit

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

Obey Clothing EYES - Långärmad tröja - dijonOLYMP Luxor MODERN FIT - Skjorta - bleu

Only & Sons ONSWF CANNES - Skjorta - dark navyOnly & Sons ONSFARON TEE - T-shirt med print - vitOnly & Sons WASSERDICHTER - Parkas - haute röd

Petrol Industries OPTION - T-shirt med print - electric blå

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

The North Infant Reversible Pant Luminous Sosa Face Perrito rjahnj2174-Fodrade Byxor

Meningen med hela skiten…

Pepe Jeans KENT - Långärmad tröja - factory vit

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

Pier One T-shirt med print - mottled light blåPier One Kavaj - blåPolo Ralph Lauren SLIM FIT - T-shirt - bas - ink/orange

15324212664902228635381886865163.jpg

Polo Ralph Lauren BASIC SLIM FIT - Piké - rödPS Paul Smith HOODY - Luvtröja - dark navy

PULL&BEAR Luvtröja - blåQ/S designed by Parkas - dunkelgrauReplay Parkas - oliveRiver Island Piké - ecru

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

Samsøe & Samsøe KRONOS - T-shirt - bas - darkest spruceScotch & Soda AMS BLAUW GRAPHIC TEE REGULAR FIT - T-shirt med print - navySelected Homme Skjorta - ocean waveSelected Homme REGULAR FIT - T-shirt med print - bright vit

Boken finns att köpa här.

SIKSILK CURVED FADE TEE - T-shirt med print - grå/rosa/vit

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

s.Oliver KURZARM - T-shirt - bas - blå melangeSuperdry Skjorta - royal blåSuperdry VINTAGE LOGO TEE - T-shirt med print - blå

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Superdry ALL WORK HERITAGE CLASSIC - T-shirt med print - vit
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Superdry ORANGE LABEL - Luvtröja - alaska grå gritSuperdry Sweatshirt - mottled navyTommy Hilfiger Tailoröd PRINT CLASSIC SLIM FIT - Skjorta - vit
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • The North Face GLACIER - Fleecetröja - dark blåTiger of Sweden HERRIS - Kostymbyxor - dark gråTommy Hilfiger BIG SCALE TEE - T-shirt med print - blåTommy Hilfiger LEWIS HAMILTON TRUNK - Underkläder - bright vit
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • TOM TAILOR DENIM Skjorta - destroyed light stone washTommy Jeans REPEAT SIGNATURE TEE - Långärmad tröja - vit
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Teddy Smith CARTON - Skjorta - total navy
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Under Armour 2.0 COMP SHORT - Underkläder - blåViggo FRANKFURT SUIT - Kostym - grå

Over and out.

Klara