Julgranskula Röd Leo

DRYKORN LEMAR - Sweatshirt - offvit

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Essentiel Antwerp LAOS - Huvtröja med dragkedja - grå

Emporio Armani CAMICIA - Skjorta - blu firmaEmporio Armani Luvtröja - navyedc by Esprit HORIZ - Skjorta - navyedc by Esprit TEXTURE SOLID - Långärmad tröja - medium grå

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Editions MR SAINT GERMAIN SHIRT - Kostymskjorta - thunderstormElement BIG HOOD - Luvtröja - grå heatherEllesse TOMMETI - T-shirt med print - true röd/dress blåsEsprit VICHY - Skjorta - navyEsprit Piké - khaki grönEsprit Collection Kostymskjorta - violetFilippa K OXFORD REGULAR FIT - Skjorta - lichenFarah BREWER - Skjorta - sky blå

Tack ❤

Min tid är nu

Farah BELGROVE STRIPE TEE - T-shirt med print - bobby blå
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Springfield RUGBY - Piké - blåsFunky Buddha Huvtröja med dragkedja - dark grå melangeGANT SHIELD - T-shirt med print - evening blå

Glorious Gangsta KRAIT TEE - T-shirt med print - vitGAP POP CULTURE TEE - T-shirt med print - vit global

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Guess LOGO ORIGINAL TEE - Långärmad tröja - medium charcoal heat

Verktygsvagn med 7 lådor svart

HOM DREAMS - Pyjamas - gråHummel HMLCOMFORT HOODIE - Luvtröja - sargasso seaHUGO EVORY - Skjorta - grå

HUGO DICAGO - Långärmad tröja - navy
1537437987500

INDICODE JEANS BRENTON - Luvtröja - schwarzIZOD STRIPED - Långärmad tröja - peacoatJan Vanderstorm HELLAUG - Långärmad tröja - light blå-mottledJ.CREW STRETCH OXFORD - Skjorta - charcoalJ.LINDEBERG Kostymbyxor - dk gråJ.LINDEBERG DYLEN - T-shirt med print - vitJOOP! HAZE BON - Kostym - dark blåJOOP! Jeans HAVEN - Skjorta - röd

KARL LAGERFELD Skjorta - vitKings Will Dream SLATER - Luvtröja - navyK-SWISS HERITAGE TEE - T-shirt med print - vit120% Lino Piké - blushing

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

Lacoste Piké - blancLee WESTERN - Skjorta - heather blåLindbergh TUX SLIM FIT - Kostym - bordeauxLexington CLIVE - Skjorta - medium blå denimLyle & Scott LOGO - Sweatshirt - navy

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Burton Menswear London NEW PIQUE - Piké - blåMassimo Dutti MIT NADELSTREIFEN - Kostymbyxor - light gråMango EMOTION - Skjorta - vit

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

Mango CHAL - Väst - dark gråMaharishi KOMAINU CREW - Sweatshirt - mil olive

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

Mitchell & Ness NB AMIAMI HEAT - Träningsshorts - rödNapapijri SAGAR - T-shirt med print - purple

New Look UMLIMITED PASTEL TEE - T-shirt med print - vitObey Clothing IDEAL POWER - T-shirt med print - vitOLYMP Luxor Skjorta - marine

Only & Sons ONSALFREDO DITSY MUSTACHE - Skjorta - vit

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Duro Tapet Aveny Blå Amelia rjahnj2024-Hem & Trädgård

Meningen med hela skiten…

Only & Sons ONSCHAINSMOKER TEE - T-shirt med print - light grå melange

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

Outcome Sweatshirt - rödPetrol Industries Kofta - night grönPeak Performance LOGO - T-shirt med print - island blå

15324212664902228635381886865163.jpg

Pier One Långärmad tröja - mottled dark blåPiazza Italia Väst - blå

Polo Ralph Lauren HI TECH RUSTIC - Piké - rugby royal/multicolorPolo Ralph Lauren Luvtröja - cruise navy multiPULL&BEAR T-shirt med print - light gråProdukt Skjorta - dark blå denim

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

rag & bone CLASSIC ZIP HOODIE - Huvtröja med dragkedja - heather gråReebok ANVIL - Luvtröja - lightgråheatherSchott NYC CREW - Sweatshirt - navy/offwihite/rödsandro SEAMLESS STRETCH SLIM FIT - Kostymskjorta - sky blå

Boken finns att köpa här.

Selected Homme SHDNEWONE MYLOLOGAN - Kavaj - medium blå melange

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Selected Homme SLHSLIMPEN - Kostymskjorta - skywaySelected Homme SLHVALDE BOWTIE - Fluga - dark navys.Oliver T-shirt med print - pond ground

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Soulland WHATEVER - T-shirt med print - navy
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Superdry SHOP TRI TEE - T-shirt med print - stadium rödSuperdry HERREN - T-shirt med print - mustard gulSuperdry VINTAGE - Piké - turquoise
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • Superdry ORANGE LABEL - Luvtröja - grönSweet SKTBS PADDED VEST - Väst - purpleThe North Face DREW PEAK HOODIE - Luvtröja - oliveTiger of Sweden JOAR - Kostymskjorta - royal blå
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Tommy Hilfiger IVY TEE - T-shirt med print - blåTommy Hilfiger Underkläder - vit
 • Vad är ditt drömjobb?
 • TOM TAILOR Pyjamas - darkblå
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Tommy Jeans COLLEGIATE - T-shirt med print - vitTopman T-shirt med print - navy

Over and out.

Klara