BoråsTapeter Tapet A Vintage Book French Roses 1652
 
BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Endless 6304  
 
Prana W's Roxanne Capri Orange Pixel

Bli expert på högskoleprovet och nå din målutbildning!

Högskoleprovguidens onlineutbildning med personlig coachning har sedan 2004 utbildat över 130 000 studenter att nå sina högskoleprovmål.

Norrøna W's Bitihorn Flex1 Shorts Indigo NightPaintpart Tapet Mormors Tid 4833-1

Du får allt du behöver för att besegra högskoleprovets alla delar.

Bli VIP-medlem direkt och nå din drömutbildning så fort som möjligt!

Läs mer och börja direkt!
Paintpart Tapet Vallila Sarastus 5139-2


Lämna en intresseanmälan
super.natural M's Essential Cuff Pants Ash Melange
La Sportiva W's Ballerina Capri Gul
Paintpart Tapet Vallila Sarastus 5146-1
Paintpart Tapet Lantligt & Modernt 4931-3
Paintpart Tapet Rullasta 8 2936-1

Komplett och unik utbildning

Salomon W's S-Lab Exo Zip Tee Blå Line / Vit

Studera med 17037 övningsuppgifter, 7597 förklaringar till gamla högskoleprov, 400+ videor, unika strategier, genomgångar, guider, knep och mycket mer. Utbildningen anpassar sig efter dig och dina behov.

Tego Rumstermostat Reco
Paintpart Tapet Rullasta 8 5216-1
Blåair Classic 605
BoråsTapeter Tapet Falsterbo II Trellis Leaves 4007
Fiona Tapet Home NW 554026

Personlig coach med 2,00

Som VIP-medlem får du en personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet. Du får hjälp med t.ex. individuell diagnos med analys, skräddarsytt studieupplägg och vägledning utifrån just dina mål och förutsättningar.

Bli VIP-medlem nu
Fiona Tapet Living NW 490310

Toppresultat på utvärderingarna

Vi har hjälpt tiotusentals nöjda studenter sedan starten år 2004. Över 4 av 5 poäng på alla utvärderingspunkter i över 12 år och uppemot 100 % av våra studenter skulle rekommendera VIP-utbildningen till en vän.

Läs våra referenser
Fiona Tapet Living NW 490414
speedo W's Essential Endurance+ Medalist Swimsuit Navy

En investering i din framtid

Att skriva provet utan VIP-medlemskap är som att försöka skaffa körkort utan att ha övningskört eller lärt sig teorin. Du och din framtid förtjänar det bästa. Plugga på bästa sätt som VIP och nå drömutbildningen!

Bli VIP-medlem nu
Fiona Tapet Nordic Home 444021
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Brio Icons 6241
Patagonia Baby QT Swimsuit Fingerpaint Dots: Pineapple (766)

133580 studenter inför högskoleprovet sedan starten år 2004!

Som gratismedlem får du bland annat

 •  Skriva ut, ladda hem eller öva interaktivt med 5840 uppgifter till 191 provpass från 41 högskoleprov i Högskoleprovtränaren.
 •   NYHET! Öva med 7185 uppgifter och hundratals förklaringar i de interaktiva övningsprogrammen och Provpassgeneratorn.
 • Airfree Lotus luftrenser
 •  Steg för steg-förklaringar till alla 160 uppgifter på det senaste högskoleprovet inklusive videoförklaringar till alla 80 kvantitativa uppgifter.
 • Duro Tapet Aveny Trollskogen GråDuro Tapet Rand & Kulör Linne MetallicEngblad & Co Tapet Arkiv Engblad Norrköping 5386
 •   Formelblad med de viktigaste reglerna och formlerna som du behöver ha koll på, att ladda hem och skriva ut.
 •   10 utvalda tips och tricks inför studierna och högskoleprovet.
 •   7 utmaningar för att hjälpa dig att komma igång med studierna på bästa sätt.
 •   Full åtkomst till Sveriges största forum om högskoleprovet.
 •   Och mycket mer!
Jag vill bli gratismedlem

Som VIP-medlem får du dessutom bland annat

 •   Personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet och som kan hjälpa dig med skräddarsytt studieupplägg utifrån just dina förutsättningar och mål.
 • Melissa 16310203
 •  Öva med 17037 specialkonstruerade uppgifter med pedagogiska steg för steg-förklaringar och 300+ videogenomgångar med teori och övningsuppgifter.
 •   Unika beprövade strategier, guider, tips och tricks som ger resultat direkt. Lär dig att besegra provets alla utmaningar, fällor och provdelar.
 •  Förklaringar till 7597 gamla högskoleprovuppgifter att öva med i Högskoleprovtränaren eller slå upp i uppslagsverket.Patagonia W's Fitted Corduroy Pants Fatigue Grön
 •  7653 handplockade ord-uppgifter med synonymer och exempelmeningar som prickar in 85-100 % av orden på högskoleprovet.
 •   Support och coachning med bemanning även på kvällar och helger samt flera gånger snabbare svarstider än branschsnittet.
Profi Cook Sous vide kit

Högskoleprovet

Om högskoleprovet

Högskoleprovet är en helt egen väg, urvalsgrupp, in på drömutbildningen. Det ärUniversitets- och högskolerådet (UHR) som ansvarar för högskoleprovet och högskoleprovets officiella sida är Studera.nu. Det är högskolor och universitet som anordnar högskoleprovet och anmälan till högskoleprovet görs på Caso Sous Vide SV200. Anmälningsperioden är begränsad till lite mer än två veckor. På uppdrag av UHR är det Umeå universitet som konstruerar alla provdelar utom ELF-delen som konstrueras av Göteborgs universitet.

Smartwool W's Hike Medium Crew Taupe (236) (2019)

Bara fördelar med högskoleprovet

Det finns bara fördelar med att skriva högskoleprovet då det alltid är ditt bästa resultat på högskoleprovet som räknas och det är giltigt i fem år. Du kan alltså skriva högskoleprovet flera år innan du behöver använda det. Högskoleprovet kan ibland vara den enda eller sista chansen att bli antagen och det är alltid värt att skriva högskoleprovet även om du har höga betyg. Inte ens de mest populära utbildningarna kräver längre 2,00 på högskoleprovet så med ett högt resultatSmartwool Hike Light Crew Denim (208) (2019) på högskoleprovet ökar du dina chanser att bli antagen och kunna välja och vraka bland drömutbildningarna.

Två högskoleprov per år

Högskoleprovet anordnas två gånger per år, ett höstprov och ett vårprov. Höstens högskoleprov genomförs från och med höstens högskoleprov 2018 på söndagar medan vårens högskoleprov 2018 och kommande vårprov genomförs på lördagar. Att skriva högskoleprovet tar hela dagen och kostar 450 kronor. Det går att skriva högskoleprovet i de flesta större orter i hela Sverige och på utvalda platser utomlands.

Efter högskoleprovet

Patagonia W's Barely Baggies Shorts Joshua Trees: Bend Blå

Provfrågorna på högskoleprovet publiceras måndagen efter högskoleprovet och facit publiceras på onsdagen efter högskoleprovet. Du kan rätta ditt högskoleprov med hjälp av kontrollpappret, som du fyller i på högskoleprovdagen, för att få reda på dina poäng innan det officiella resultatsbeskedet för högskoleprovet släpps cirka fyra veckor efter högskoleprovet. Dina poäng på högskoleprovet omvandlas genom normeringen till ett resultat mellan 0,00 och 2,00 och det är ditt normerade resultat på högskoleprovet som du söker med till utbildningar och kurser.

Högskoleprovets delar

Högskoleprovet består av 160 uppgifter. Åtta delprov fördelat på två typer av pass. Det verbala provpasset består av de fyra delarna

 • ORD - Ordförståelse
 • W+G Tapet Idealdecor Murals Sakura Blossom
 • LÄS - Svensk läsförståelse
 • MEK - Meningskomplettering
 • ELF - Engelsk läsförståelse
 • Proove Elko Dimmer Glödljus 60-400W

Det kvantitativa provpasset består av de fyra delarna

På högskoleprovdagen skriver du två verbala provpass och två kvantitativa provpass. Du skriver även ett utprövningspass som används för att testa nya högskoleprovuppgifter. Dessa poäng räknas inte med i ditt slutgiltiga högskoleprovsresultat.

Prana W's Mariya Shorts Seaside Safari

Produktbeskrivning

Lättare instegsmodell av snösko som hjälper ovana fötter i snön

VXL är en lättare variant av VXM och är anpassad för personer av lägre vikt med ett belastningsspann på 40-80 kg. Det är en bra sko för nybörjare och för enklare all-around bruk. Den är utformad med enkelspänne över ankeln och spänne framtill över tårna som motverkar tryckpunkter för ett bekvämare användande för ovana fötter.

ASS-systemet (Auto Sliding System) låter dig justera hälhöjd mellan två lägen beroende på om du går på plan snö eller om du går i brantare lutning, så kallad klättring. Skon passa fötter i skostorlekarna 34-47 och storlek justeras enkelt baktill med en spak i bindningen.

Snöskon är som övriga skor från Inook utformad med "Wing"-konceptet som innebär att skon undertill har en välvd profil med sex dubbar som hjälper till med stabilitet och ytterligare förbättrar greppet. Formen gör att snö undviks från att packas och fastna i ramen så att du byter tunga mot lätta steg i snön. 

Detaljer

 • Enkel storleksjustering med hjälp av spak vid hälen i bindningen
 • Enkel justering av hälstöd med hjälp av stav, växla beroende på lutning
 • Framspänne som följer fotens form och sitter tryggt utan tryckpunkter
 • Välvd profil undertill med flera dubbar som ger stabilitet och grepp under traverser
Specifikation
Snösko
Material ram: ---
Modell: Originals
Användningsområde: Allroundsnösko / Vandring
Snöskotillbehör
Med stöt- och ljuddämpare: ja  
Snöskons mått
Vikt (per par): 1.9 kg
Rekommenderad belastning: 40-80 kg (ca.)
Kompatibel skostorlek: 34-42
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
849685

Studera inför högskoleprovet

Genom att studera inför högskoleprovet med VIP-utbildningen kan du enklare och snabbare nå det resultat du behöver på högskoleprovet samtidigt som du blir bättre rustad för dina kommande studier och karriär.

Vilket prov? När är provet? När är anmälningsperioden?
Vårens högskoleprov 2019 Lördagen den 6 april 15 januari – 1 februari
Höstens högskoleprov 2019 Söndagen den 20 oktober 15 augusti – 2 september

Ta dig till ditt mål på högskoleprovet och till drömutbildningen