Fila V94M - Sneakers - vit/violet/caribbean sea
Yes I Do DAISY - Sandaletter - vit

5 Jet

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,ALDO HISLOP - Peeptoes - boneALDO GALIRESA - Stövletter - purpleAllSaints ROKA - Stövletter - multicolor sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

A.S.98 Klassiska stövlar - smoke
Aigle VICTORIN SABOTIN - Gummistövlar - dark blå
Alma en Pena Snörstövletter - sand

Poster - HOME 40x50cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Anna Field Pumps - rödAnna Field Klassiska pumps - light blå Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Anna Field Klassiska stövletter - brunAnna Field Select Klassiska stövletter - grå eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Eddie Örngott Hjärta
Call it Spring LEGIVIA - Overkneeskor - purple

Olivia & Co - Sosa Peony

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Be Natural Snörstövletter - pepper

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Bianco Stövletter - light brunBlå by Betsey Johnson LUCY - Ballerinaskor - ivoryCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Bruno Premi Sandaletter - avorioBullboxer Stövletter - gråBuffalo tåsandaler - metallic pewter

Läs mer...
Coolway CHERBLU - Snörskor - cognac
Casadei CHARLOTTE - Stövletter - lac rosa

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. CLOSED MID HEEL BOOT - Stövletter - ruby rödCopenhagen Sneakers - sandDarkwood Snörstövletter - rose
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättDKNY Ankelboots - taupeDorothy Perkins Wide Fit WIDE FIT CLOVER - Peeptoes - navyDorothy Perkins SABRINA - Sandaler - tan att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dorothy Perkins REINDEER - Tofflor & inneskor - cream

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Emporio Armani BELLA - Ballerinaskor - bordeaux
El Naturalista RICE FIELD - Klassiska stövlar - kaki

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Esprit UMA CLASSIC - Klassiska stövlar - beige

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotGabor Klassiska stövlar - grönGabor WIDE FIT - Stövletter - dark gråGeox MYRIA - Höga sneakers - chestnut/taupe ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Intentionally Blank SHOP - Stövletter - yello/rosa
J.CREW NORDIC BOOT - Snörstövletter - rich mahogany
KIOMI Klassiska stövlar - dark brun
KARL LAGERFELD LAZARE - Sneakers - vit

Viktigt!

  Crystal Lemon-gurkan ger äppelformade citrongula gurkor. Fruktköttet är blekt limegrönt och frukterna smakar milt, sött och aldrig bittert! Skördas när de är stora som citroner. Jättegoda att ha i sallader eller pickla men går även att äta som de är. Plantan ger rikligt med skörd.

  Så i mars-april, 1 frö per kruka. Håll sådden fuktig och varm (18-20 grader). Ställ ljust efter uppkomst. Håll sådden jämnt fuktig för att undvika bitterhet. Plocka av frukterna kontinuerligt så ger plantan rikligt med skörd.

 • Poster - Together is our favorite place to be No.1 70x100cm

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Skrivbok Leksand

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) YATO Verktygslåda stål 460 x 200 x 225 mm...

  16X28CM WHITE CERAMIC PINEAPPLE ORNAMENT

Kennel + Schmenger MALU - Ballerinaskor - light/crystal
Lost Ink IDA STUDDED MULE - Slip-ins - rust
Lamica OLIO - Klassiska stövlar - kaky

Kontakt

Lacoste REY SLIP - Slip-ins - vit

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

L'INTERVALLE ANNETTA - Klassiska pumps - röd
Maripé Stövletter - delice empire

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

mint&berry Ballerinaskor med remmar - blå/vit
Madden Girl PERLA - Klassiska pumps - röd

Stöd FARR!

MSGM Slip-ins - nude

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

mtng Sneakers - vit/ecosu grön/röd